2sata St

U utorak 10. listopada 2023. održana je konferencija za medije u prostorima Studentskog centra u Splitu uoči početka nacionalne volonterske akcije mladih “72 sata bez kompromisa”.

Projekt su predstavili: Doris Nazor, voditeljica Volonterskog centra mladih pri splitskom SKAC-u (Studentski katolički centar u Splitu) i Ilija Vrbatović, predsjednik udruge 72 sata bez kompromisa. Kao velika podrška udruzi i projektu, konferenciji su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika grada Splita g. Bojan Ivošević te u ime Studentskog centra u Splitu, g. Marijan Bašić.

Ilija Vrbatović naglasio je kako “Budući da projekt iz godine u godinu raste, ovu godinu, osnovana je udruga 72 sata bez kompromisa Hrvatska, kako bi se očuvali jednakost i identitet projekta u svim gradovima, 10 godina se projekt održava te su brojni gradovi zainteresirani za uključenje, stoga je potrebno uskladiti i definirati strukturu, pravila i smjernice za provedbu projekta te tako olakšati njihovo uključenje.”

“Prije 2 tjedna proslavljena je 10. obljetnica održavanja projekta u Hrvatskoj, a kako je sve krenulo iz Splita, na proslavi u Splitu sudjelovali su predstavnici gradova/općina organizatora te brojni suradnici i podupiratelji ovog hvalevrijednog projekta mladih, a postavljen je i banner na Marmontovoj ulici te je proslava proglašena Manifestacijom od interesa za grad Split - hvala Gradu na suradnji i mogućnosti da svečano obilježimo ovaj događaj.”

„Volonterski projekt 72 sata bez kompromisa ove godine održat će se 12. – 15. listopada u 19 hrvatskih gradova i općina, a na području Grada Splita i okolice preko 600 mladih volontera okupit će se kako bi pomogli potrebitima i učinili svoj grad ljepšim mjestom – najavila nam je Doris koja naglašava kako je ove godine organizirano 56 različitih ekoloških, socijalnih i radnih akcija.

Osim toga, dan uoči projekta, točnije u srijedu 11.listopada u 21h u prostorima Restorana Kampus održat će se Humanitarna brucošijada u suradnji sa Studentskom centrom u Splitu, istaknula je Doris Nazor.

Da javnost ne misli da je angažman mladih samo za vrijeme 72 sata, iz osobnog iskustva suradnje sa splitskim SKAC-om znam da su ovi mladi angažirani cijelu godinu u gradu, poznajem brojne volontere u različitim projektima koje SKAC_ST organizira i provodi.

Nažalost u dosta slučajeva ovi mladi su prva pomoć, s obzirom na birokracijski problem oko organizacije pomoći u kojem brojne institucije zapnu, ovi mladi samostalno smišljaju I vješto provode projekte, angažiraju se te bez velike javne popraćenosti pomažu potrebitim pojedincima našega grada, kao I udrugama, institucijama te brojnim drugima, a Grad rado pomaže I podržava takav angažman. Projekt 72 sata bez kompromisa, kao I brojni drugi projekti splitskog SKAC-a uvelike doprinose da u javnom medijskom prostoru slušamo što manje teških priča jer ovi mladi sve prihode iz natječaja Grada I privatnih donatora usmjeravaju u rad I pomoć potrebitima te mijenjaju sliku Grada na bolje.

Rijetko tko može okupiti I koordinirati toliko volontera, a SKAC_ST to uspijeva iz godine u godinu, što je za svaku pohvalu i priznanje za kvalitetu projekta kojeg ovi mladi organiziraju, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević.

Marijan Bašić, pri Studentskom Centru Split naglasio je kako je “Od samih početaka splitskog SKAC-a, Studentski centar povezan I surađuje s mladima iz SKAC-a. Pratimo njihov rast kroz godine. Trudimo se biti potpora u njihovom radu, što financijska, što tehnička I logistička. Kruna naše suradnje bila je prošlogodišnja Humanitarna brucošijada koja je zainteresirala mnoštvo mladih I pokazala se kao odličan uvod u 72 sata bez kompromisa, tako će I ove godine SC pomoći s provedbom nadolazeće Humanitarne brucošijade I projekta 72 sata bez kompromisa kao I drugih projekata SKAC_St-a.”

Humanitarna brucošijada je u srijedu 11. listopada u 21h u Restoranu Kampus, ulaznice se još mogu nabaviti za preporučenu donaciju od 10€.

Ove godine nastupaju: Jole, Giuliano, Petar Dragojević, Taxi bend, Grupa best te DJ Nick – koji svoj angažman odrađuju volonterski. Sve donacije prikupljene na Brucošijadi bit će usmjerene kupnji medicinskih pomagala devetogodišnjim blizancima s cerebralnom paralizom, primarno za Exopulse Mollii odijela koja pomažu smanjenju bolova I spastičnosti mišića. Cilj ovakvog najavnog događaja nije samo prikupiti donacije potrebitima, već I promovirati volonterizam I angažman mladih kroz takav tip djelovanja

Službene prijave su zatvorene no u četvrtak će još biti moguće prijaviti se na Last minute prijavama od 18:30 u sportskoj dvorani na Kampusu gdje će I biti podjela zelenih majica volonterima.

Izvor: Splitsko-makarska nadbiskupija

Radio Marija

03:30 Kroz stoljeća Crkve - tema: sv. Majka Terezija; ur.: dr. sc. p. Ivica Musa; vod.: Andrej Paulus
04:15 Glazba
04:30 Povijesni i kulturni spomenici u gradu Zagrebu - tema: Spomenici kulture koje nam je ostavio u baštinu zagrebački biskup Maksimilijan Vrhovac; ur. i vod.: dr. sc. Agneza Szabo
05:15 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Velika devetnica u čast sluge Božjega o. Ante Gabrića u kolovozu

VELIKA DEVETNICA SLUGI BOŽJEM OCU ANTI GABRIĆU »OD ZEMALJSKOGA DO NEBESKOG ROĐENDANA« Sedma devetnica od 20. do 28. kolovoza 2024.   UVOD Na vrhuncu smo...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2024
P U S Č P S N
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.