sv stasa smn 2022 1Župa Staševica proslavila je u petak 26. kolovoza nebeskog zaštitnika - sv. Staša misnim slavljem koje je predslavio fra Ante Jurić, pastoralni suradnik u župi Čvrljevo.
U koncelebraciji uz župnika fra Marka Bitangu bili su biokovski dekan fra Josip Repeša, župnik Tučepa fra Stipe Bešlić, župnik Župe Ravče don Pavao Pavić, fra Mato Mučkalović, dušobrižnik u Sydneyu i fra Marin Marčić župnik Muća Donjeg.

sv stasa smn 2022 2
Sv. Anastazije bio je skroman, pošten, radišan i običan čovjek, pobožan kršćanin, koji je znao za Kristovu zapovijed: „ako me tko ljubi, taj će se žrtvovati za mene i slijediti me do smrti na križu“ Danas mnogi ljudi žele biti netko i nešto bez velikog truda i zalaganja, malo tko danas primjećuje vrijednog, poštenog radnika kršćanina. Danas, kao i uvijek, svijetom su vladali i vladaju i danas tri požude: požuda tijela, očiju i oholost života a Krist Gospodin preko svojih mučenika nas uči da trebamo služiti, ljubiti, žrtvovati se, praštati, naglasio je u homiliji vlč. Jurić..

sv stasa smn 2022 3
Sveti Staš i ostali Solinski mučenici naši su duhovni preci, kojih je prema nekim izvorima bilo 240. Oni su svojom vjerom i krvlju, posvetili ovo tlo naše lijepe Domovine, gdje su naši preci došli u sedmom stoljeću, pojasnio je, i dodao kako nam je Bog u našem sv. Anastaziju i drugim svecima, zaštitnicima, dao primjer.

sv stasa smn 2022 4
„Nije nam dao duha bojažljivosti, nego Duha snage, neustrašivosti, Duha ljubavi! Znamo, da je sve veliko, lijepo, sveto i umjetničko u Europi i svijetu ostvareno nadahnućem Kristova Svetog Duha. Kroz našu povijest mnogi su osvajači dolazili na ovo sveto tlo i htjeli raskomadati tkivo majke Domovine, ali nisu uspjeli zbog naše jake vjere u Isusa Krista, pobožnosti Blaženoj Djevici Mariji, svecima i mučenicima. Naš hrvatski narod i Domovina i danas se nalazi u jako teškim moralnim i materijalnim nevoljama a neprijatelji Božji, i našeg naroda, bez obzira što imamo svoju državu, žele nas uništiti i zavladati s nama, ali pravi čovjek, pravi kršćanin, katolik, ne prigiba se pred lažnim veličinama ovoga svijeta i ovoga vremena“, naglasio je.

sv stasa smn 2022 5
Koliko god bilo teško danas, u vremenu materijalizama, gubitka vjerskih moralnih vrednota i načela, mi moramo istinski živjeti svoju vjeru, voljeti Boga iznad svega, svoju obitelj, voljeti jedni druge, svoju Domovinu Hrvatsku – to je jedini put obnove, opstanka i oporavka nas i našeg naroda. Teška vremena stvaraju jake ljude a lagana slabe. Današnji svetac pokazao nam je kako se svjedoči za Isusa Krista, kako se ljubi Crkva, živi s Kristom i za Krista – to je Božja mudrost! Od toga dolazi utjeha, mir, pravda i nada. Naučimo od sv. Anastazija koji je živio u davna vremena u 4. stoljeću, da i mi ne smijemo nikada zaboraviti na prošlost, a da uvijek znamo pogledati na budućnost, jer kršćanin je sin budućnosti – ovdje se radi o Nebeskoj, vječnoj budućnosti, zbog koje bi svaki pravi kršćanin trebao zanemariti prolazne zemaljske stvarnosti i probitke i biti upravljen prema vječnim dobrima u Nebeskom Kraljevstvu, rekao je, među ostalim, u svojoj homiliji vlč. Jurić.

Izvor: Splitsko-makarska nadbiskupija

Radio Marija

15:45 Glazba
16:00 TVOJ NAROD NA PUTU - molitva sv. krunice iz bazilike Gospe od Aparecide, zaštitnice Brazila
16:50 Glazba
17:00 Marijina legija - ur. i vod.: Marijana Oroz

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Litanije Imena Marijina

Litanije Imena Marijina Gospodine, smiluj seKriste, smiluj seGospodine, smiluj se Kriste, čuj nasKrist, usliši nas Sine Marijin, čuj nasSine...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2024
P U S Č P S N
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.