ĐAKOVO (TU) – Đakovačko-osječki nadbiskup, mons. dr. Đuro Hranić, izdao je dekrete o razrješenjima i imenovanjima svećenika u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji. Svi navedeni razrješuju se dosadašnjih službi danom 23. kolovoza, a nove službe preuzimaju danom 24. kolovoza 2022. (osim ako je naznačeno drugačije).

I. Župnici i župni upravitelji

Vlč. Josip Ivešić razriješen je službe župnika Župe Dobroga Pastira u Đakovu te je stavljen na raspolaganje biskupu koadjutoru srijemskom za pastoralne potrebe u Srijemskoj biskupiji.

Vlč. Ivica Rebić razriješen je službe župnika Župe sv. Luke evanđelista u Josipovcu te imenovan župnikom Župe Pohođenja Blažene Djevice Marije u Vrbici.

Dr. vlč. Đurica Pardon razriješen je službe župnika Župe sv. Ladislava kralja u Punitovcima te imenovan župnikom Župe Uskrsnuća Kristova i upraviteljem Župe Duha Svetoga u Čepinu.

Vlč. Ivan Jurić razriješen je službe župnika Župe Preslavnoga Imena Marijina u Osijeku te imenovan župnikom Župe Uzvišenja Svetoga Križa u Osijeku.

Vlč. Ivica Zrno je po povratku u Nadbiskupiju sa službe iz Srijemske biskupije imenovan župnikom Župe sv. Ladislava kralja u Punitovcima.

Vlč. Filip Perković razriješen je službe župnika Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Sarvašu te imenovan župnikom Župe Preslavnoga Imena Marijina u Osijeku.

Vlč. Krešimir Jukić razriješen je službe župnika Župe sv. Mihaela arkanđela u Cerni te imenovan župnikom Župe Duha Svetoga u Nuštru.

Vlč. Ivica Martić razriješen je službe župnika Župe Uzvišenja Svetoga Križa u Osijeku te mu je dodijeljeno bolovanje u razdoblju od godinu dana.

Vlč. Mato Matasović razriješen je službe župnika Župe sv. Nikole Tavelića i upravitelja Župe sv. Josipa Radnika u Slavonskom Brodu te imenovan župnikom Župe bl. Alojzija Stepinca u Slavonskom Brodu.

Vlč. Darko Tvrdojević razriješen je službe župnika Župe Uzvišenja Svetoga Križa u Oprisavcima te imenovan župnikom Župe sv. Nikole Tavelića i upraviteljem Župe sv. Josipa Radnika u Slavonskom Brodu.

Vlč. Damir Stanić razriješen je službe župnika Župe sv. Euzebija i Poliona mučenika u Vinkovcima te imenovan župnikom Župe sv. Mihaela arkanđela u Cerni.

Vlč. Ivan Stipić razriješen je službe upravitelja Župe Našašća Svetoga Križa u Trnavi te imenovan župnikom Župe Uzvišenja Svetoga Križa u Oprisavcima.

Vlč. Florijan Kvetek razriješen je službe župnika Župe Duha Svetoga u Slavonskom Brodu te imenovan župnikom Župe sv. Euzebija i Poliona mučenika u Vinkovcima.

Vlč. Ivica Tušek razriješen je službe župnika Župe Preslavnoga Imena Marijina u Svilaju te mu je dodijeljeno bolovanje u razdoblju od godinu dana. Istodobno je imenovan pastoralnim suradnikom u Župi sv. Nikole Tavelića i Župi sv. Josipa Radnika u Slavonskom Brodu.

Vlč. Krešimir Čutura razriješen je službe vicerektora Bogoslovnoga sjemeništa u Đakovu te imenovan župnikom Župe Duha Svetoga u Slavonskom Brodu.

Vlč. Mario Žigman, studentski kapelan u Osijeku i nadbiskupijski povjerenik za pastoral mladih, imenovan je župnikom Župe sv. Luke evanđelista u Josipovcu.

Dr. vlč. Tomislav Ćurić razriješen je službe župnika Župe bl. Alojzija Stepinca u Slavonskom Brodu te imenovan župnikom Župe Pohođenja Blažene Djevice Marije u Aljmašu.

Vlč. Mihael Mađarević razriješen je službe pastoralnog suradnika Župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Valpovu i Župe sv. Filipa i Jakova apostola u Bocanjevcima te imenovan župnikom Župe Rođenja Blažene Djevice Marije u Kruševici.

Dr. vlč. Ilija Dogan, profesor na KBF u Đakovu i sudac Međubiskupijskog suda u Đakovu, imenovan je župnikom Župe Dobroga Pastira u Đakovu.

Vlč. Vlado Karačić razriješen je službe župnika Župe Pohođenja Blažene Djevice Marije u Vrbici te imenovan župnikom Župe Presvetoga Trojstva u Budimcima.

Vlč. Matija Aušić razriješen je službe župnog vikara Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji te nastavlja vršiti službu upravitelja Župe Preslavnoga Imena Marijina u Vrbanji. Istodobno će pastoralno pomagati u Župi sv. Martina biskupa u Bošnjacima.

Vlč. Božidar Nađ razriješen je službe župnog vikara Župe sv. Euzebija i Poliona mučenika u Vinkovcima te imenovan upraviteljem Župe Krista Kralja u Brodskom Varošu.

Vlč. Blaž Jokić razriješen je službe župnog vikara Župe sv. Petra i Pavla apostola u Osijeku te imenovan upraviteljem Župe Našašća Svetoga Križa u Trnavi.

Vlč. Gabrijel Prekratić razriješen je službe župnog vikara Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Ivankovu te imenovan upraviteljem Župe Preslavnoga Imena Marijina u Svilaju.

Vlč. Nino Perica razriješen je službe župnog vikara Župe Preslavnoga Imena Marijina u Osijeku te imenovan upraviteljem Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Sarvašu.

II. Župni vikari

Vlč. Dominik Nedeljković razriješen je službe župnog vikara Župe Duha Svetoga u Slavonskom Brodu te imenovan župnim vikarom Župe sv. Euzebija i Poliona mučenika u Vinkovcima.

Vlč. Domagoj Vidaković razriješen je službe župnog vikara Župe sv. Mihaela arkanđela u Donjem Miholjcu te imenovan župnim vikarom Župe Svih svetih u Đakovu.

Vlč. Luka Ćosić razriješen je službe župnog vikara Župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Valpovu te imenovan župnim vikarom Župe Duha Svetoga u Slavonskom Brodu.

Vlč. Krešimir Iljazović razriješen je službe župnog vikara Župe Uzvišenja Svetoga Križa u Osijeku te imenovan župnim vikarom Župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Valpovu.

Vlč. Matej Perić razriješen je službe župnog vikara Župe sv. Ćirila i Metoda slavenskih apostola u Osijeku te je stavljen na raspolaganje biskupu koadjutoru srijemskom za pastoralne potrebe u Srijemskoj biskupiji.

Vlč. Antun Nikolić, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom Župe sv. Petra i Pavla apostola u Osijeku.

Vlč. Nikola Klemen, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom Župe Preslavnoga Imena Marijina u Osijeku.

Vlč. Florijan Zagorščak, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom Župe Uzvišenja Svetoga Križa u Osijeku.

Vlč. Bernard Prelčec, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom Župe sv. Ćirila i Metoda slavenskih apostola u Osijeku.

Vlč. Stjepan Krešo, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom Župe sv. Mihaela arkanđela u Donjem Miholjcu.

Fra Ivan Crnković, OFM, razriješen je službe župnog vikara Župe sv. Josipa Radnika u Vukovaru te je, odlukom uprave Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, raspoređen na službu u Franjevački samostan i crkvu Presvetoga Trojstva u Slavonskom Brodu.

Fra Mislav Lukačević, OFM, imenovan je župnim vikarom Župe sv. Josipa Radnika u Vukovaru.

Fra Nikola Šantek, OFMConv., imenovan je župnim vikarom Župe Bezgrešnog Srca Marijina u Vinkovcima.

III. Umirovljenja

Vlč. Helmut Schumacher razriješen je službe župnika Župe Uskrsnuća Kristova u Čepinu te umirovljen. Nastavlja svoje svećeničko djelovanje u službi pastoralnoga suradnika u Župi Uskrsnuća Kristova i Župi Duha Svetoga u Čepinu.

Preč. Ante Markić razriješen je službe župnika Župe Pohođenja Blažene Djevice Marije u Aljmašu te umirovljen.

Vlč. Slavko Vranjković razriješen je službe župnika Župe Duha Svetoga u Nuštru te umirovljen.

Vlč. Božidar Petrović razriješen je službe župnika Župe Presvetoga Trojstva u Budimcima te umirovljen.

Vlč. Frok Zefiq razriješen je službe župnika Župe Krista Kralja u Brodskom Varošu te umirovljen.

Vlč. Mirko Jokić razriješen je službe župnika Župe Rođenja Blažene Djevice Marije u Kruševici te umirovljen.

Dr. vlč. Zvonko Pažin razriješen je službe župnika Župe Duha Svetoga u Čepinu te umirovljen.

IV. Ostale službe

Mons. dr. Karlo Višaticki razriješen je službe duhovnika Bogoslovnoga sjemeništa u Đakovu te se vraća u svoju matičnu, Banjalučku biskupiju.

Mr. vlč. Stjepan Matezović po povratku sa studija iz Rima nastavlja izradu doktorske disertacije te je imenovan duhovnikom Bogoslovnoga sjemeništa u Đakovu.

Dr. vlč. Davor Senjan po povratku sa studija iz Rima imenovan je vicerektorom Bogoslovnoga sjemeništa u Đakovu.

Dr. vlč. Grgo Grbešić, profesor na KBF u Đakovu i rektor te voditelj liturgije u samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu, razriješen je službe duhovnog asistenta Hrvatskog katoličkog liječničkog društva – podružnica Đakovo.

Dr. vlč. Pavao Mikulčić, voditelj Središnjega ureda Nadbiskupijskog pastoralnog centra u Đakovu, imenovan je pastoralnim suradnikom u Župi Dobroga Pastira u Đakovu te duhovnim asistentom Hrvatskog katoličkog liječničkog društva – podružnica Đakovo.

Dr. vlč. Zdenko Ilić, sudski vikar i profesor na KBF u Đakovu, razriješen je službe pastoralnog suradnika te službe upravitelja Župe Dobroga Pastira u Đakovu.

Vlč. Mato Martinković razriješen je službe pastoralnog suradnika u Župi sv. Nikole Tavelića i Župi sv. Josipa Radnika u Slavonskom Brodu te je imenovan pastoralnim suradnikom u Župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu.

Vlč. Željko Grigić razriješen je službe pastoralnog suradnika u Župi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji te je imenovan pastoralnim suradnikom u Župi Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Ivankovu.

O. Josaphat Ngimonyi Mosha, CSSp, imenovan je pastoralnim suradnikom u Župi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji.

Dr. vlč. Ivan Benaković, profesor na KBF u Đakovu, po povratku sa studija iz Rima imenovan je pastoralnim suradnikom u Župi sv. Luke evanđelista u Josipovcu te nadbiskupijskim povjerenikom za biblijski pastoral.

Vlč. Krešimir Bulat, upravitelj Župe sv. Jakova apostola u Gorjanima, razriješen je službe nadbiskupijskog povjerenika za biblijski pastoral.

Vlč. Ante Pavlović, umirovljeni svećenik, razriješen je službe nadbiskupijskog povjerenika za Hrvatski martirologij, prikupljanje podataka i popisivanje žrtava II. svjetskog rata i poraća.

Vlč. Stjepan Maroslavac, administrator Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije, imenovan je nadbiskupijskim povjerenikom za Hrvatski martirologij, prikupljanje podataka i popisivanje žrtava II. svjetskog rata i poraća.

Vlč. Robert Erk razriješen je službe župnog vikara Župe Svih svetih u Đakovu te je upućen na poslijediplomski studij ekumenske teologije u Rim.

Fra Igor Horvat, OFMConv., odlukom uprave Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca, raspoređen je na službu u Samostan sv. Antuna Padovanskog u Vinkovcima.

Mr. o. Boris Jozić, DI, odlukom uprave Hrvatske pokrajine Družbe Isusove raspoređen je na službu u Rezidenciju Družbe Isusove u Osijeku.

Mr. o. Ivan Matić, DI, odlukom uprave Hrvatske pokrajine Družbe Isusove raspoređen je na službu u Rezidenciju Družbe Isusove u Osijeku.

O. Ivica Hadaš, DI, odlukom uprave Hrvatske pokrajine Družbe Isusove raspoređen je na službu u Rezidenciju Družbe Isusove u Osijeku.

Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije

Radio Marija

14:00 Pozdravi, čestitke i preporuke
14:55 Molitva za život
15:00 Krunica Božjega milosrđa
15:15 Krunica - Radosna otajstva (na bednjanskom)

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Litanije Imena Marijina

Litanije Imena Marijina Gospodine, smiluj seKriste, smiluj seGospodine, smiluj se Kriste, čuj nasKrist, usliši nas Sine Marijin, čuj nasSine...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2024
P U S Č P S N
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.