mm privlaka19

PRIVLAKA (TU) – Uz geslo „S Bogom svojim preskačem zidine!” (Ps 18,30), mladu misu proslavio je u nedjelju, 24. srpnja u župnoj crkvi svoje rodne župe sv. Martina biskupa u Privlaci novozaređeni svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. Florijan Zagroščak. Uz mladomisnika, za oltarom su bili domaći župnik vlč. Mirko Rendulić, ovogodišnji mladomisnici i još desetak svećenika te duhovnik Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu mons. Karlo Višaticki koji je uputio i prigodnu homiliju.

03 mm privlaka8

Na početku je mladomisnika i sve okupljene pozdravio župnik vlč. Rendulić, a potom je mons. Višaticki pojasnio Božju Riječ koja ove nedjelje naglasak stavlja na ‘Oče naš’ – kao središnju molitvu svakog kršćanina. Mladomisniku je poručio neka prije svega bude čovjek i svećenik molitve.

 

“Od svećenika se puno očekuje, kako je napisao jedan laik, ‘da prije svega naviješta i donosi Božju, a ne svoju riječ, da nam Boga donese u život, da bude skroman i jednostavan, da moli, da znade šutjeti gdje drugi govore, da nađe riječi gdje drugi zanijeme, da ima vremena za druge, da živi ono u što vjeruje, da bude vjerodostojan…’. Želim ti dragi Florijane da u svemu što se od tebe očekuje i ustraješ i uspiješ, te da kao i Mojsije imaš uza se Božji štap, a da ti uvijek pomažu i Jošua i Aron i Hur, ili kako god se oni danas zvali. Neka Gospodin bude vazda s tobom i dade ti dobre suradnike te da, kako si i svojim geslom odabrao, s Bogom svojim preskačeš sve zidine!” – kazao je uz ostalo mons. Višaticki.

mm privlaka11

Nakon euharistije, za koju su darove pred oltar prinijeli župljani svečano odjeveni u tradicijske narodne nošnje, mladomisnik Florijan uputio je zahvalu, prije svih, Trojedinom Bogu na daru života i svećeništva i Blaženoj Djevici Mariji na njezinom majčinskom zagovoru; potom svojim roditeljima Ljubici i Ivi, braći Noelu i Patriku, djedovima i bakama, rodbini, prijateljima, kolegama, nadbiskupu Đuri Hraniću, svim svećenicima, subraći mladomisnicima, propovjednicima na trodnevnici i propovjedniku mons. Višatickom, bogoslovima, župniku Renduliću, zatim, preč. Josipu Filipoviću, župniku župe sv. Martina Biskupa u Bošnjacima, gdje je bio na đakonskom parktikumu i svim župljanima u Bošnjacima i Privlaci, napose onima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji slavlja mlade mise, te župnom mješovitom zboru koji je pjevanjem animirao mladomisničko slavlje. Ono je završeno mladomisničkom blagoslovom svim sudionicima slavlja u crkvi u Privlaci.

mm privlaka22

Slavlju Mlade mise prethodila je trodnevna duhovna priprava. Prvoga dana misu je predvodio vlč. Vinko Brezovar, svećenik u miru; drugoga pak vlč. Matej Perić, župni vikar župe s. Ćirila i Metoda u Osijeku, a trećega dana vlč. Matija Aušić, župni upravitelj Župe Preslavnog Imena Marijina u Vrbanji, župni vikar Župe Mučeništva Ivana Krstitelja u Županji i pastoralni suradnik u župi Bošnjaci.

Ivica Vlašić / foto: screenshot video snimki Vinkovačke Plave TV

Cijelu snimku mlade mise možete pogledati na poveznici OVDJE

Radio Marija

12:10 Je`n-dva-tri i ... djeco, a sada vi! – dječja glazba
13:00 Čitamo knjigu - Fanija Jelinčić: Riznice srca
13:30 Obavijesti i najava programa
13:45 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Litanije Imena Marijina

Litanije Imena Marijina Gospodine, smiluj seKriste, smiluj seGospodine, smiluj se Kriste, čuj nasKrist, usliši nas Sine Marijin, čuj nasSine...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2024
P U S Č P S N
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.