P3740696

Centar za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“, Split, kao nositelj projekta: „Za bolji život - povećanje kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama kroz socijalnu uključenost“, organizirao je, u petak 1. travnja u prostoru Hotela Pax na Trsteniku u Splitu, Informativni dan i završnu konferenciju spomenutog projekta.

Projekt i provedene projektne aktivnosti predstavila je ravnateljica Snježana Čotić, te voditelji projektnih aktivnosti: Tanja Šeparović i Anica Kerep, Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači i Goran Pažin, IPEMED. Sudionicima je predstavljena jedna od isporuka projekta - Analiza njegove financijske i institucionalne održivosti Marko Mimica, direktor u Euroconsultants Hrvatska d.o.o. Naposljetku su se nazočnima obratili podupiratelji Centra: Nađa Mladinić, ovlaštena Pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju grada Splita kao i Tihana Maglica, voditeljica Odsjeka za socijalnu skrb te uime Splitsko-dalmatinske županije Ante Radovčić, koji je ujedno član Upravnog vijeća Centra.

Projekt u suradnji s Institutom perspektiva ekonomije Mediterana (IPEMED) provodi Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači, u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.–2020“. Ciljevi projekta su: povećanje uključenosti osoba s invaliditetom – intelektualnim teškoćama u društvo širenjem i unaprjeđenjem kvalitete socijalnih usluga u zajednici; omogućavanje bolje ravnoteže poslovnog i obiteljskog života članova obitelji koji skrbe o osobama s invaliditetom – intelektualnim teškoćama; jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade s osobama s invaliditetom – intelektualnim teškoćama u svrhu razvoja usluga.

Projektne aktivnosti podrazumijevaju provedbu programa poticanja samostalnosti odraslih osoba s intelektualnim teškoćama u svakodnevnom životu, provedbu vikend programa, sportsko-rekreativnih i hortikulturnih aktivnosti te podršku za ostvarivanje zdravstvenih i socijalnih prava. Projektne aktivnosti usmjerene su i na edukaciju članova njihovih obitelji s ciljem osiguravanja bolje ravnoteže poslovnog i obiteljskog života te jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade s odraslim osobama s intelektualnim teškoćama. Navedene aktivnosti pridonijet će procesu integracije osoba s intelektualnim teškoćama u društvo, a samim time i povećanju njihove kvalitete života.

Očekivani rezultati projekta su i ostvareni. Razvijeni su modeli, metode i obrasci koji će osobama s invaliditetom – intelektualnim teškoćama, kao i njihovim skrbničkim obiteljima, omogućiti najbolje moguće načine uključivanja u društvo. Članovi obitelji osoba s invaliditetom – intelektualnim teškoćama poučeni su o zdravstvenim i obrazovnim te o mogućnostima socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom – intelektualnim teškoćama u zajednicu. Osnaženi su kapaciteti stručnjaka koji svakodnevno rade s osobama s invaliditetom – intelektualnim teškoćama. Senzibilizirana je i osviještena šira javnost o važnosti integracije osoba s invaliditetom – intelektualnim teškoćama u društvo.

Ukupna vrijednost projekta, čija je provedba započela u travnju 2020., a završetak predviđen 27. travnja 2022., iznosi 929.203,95 HRK, od čega je iznos EU sufinanciranja 85 % (789. 823, 36 HRK). Korisnici Centra, odrasle osobe s intelektualnim poteškoćama bili su aktivni sudionici Projekta ali i Informativnog dana i završne konferencije iznijevši svoja mišljenja i doživljaje s radionica u kojima su sudjelovali.

Naš projekt „Za bolji život“ sigurno korača putem koji vodi naše korisnike s intelektualnim teškoćama ka boljoj budućnosti, kazala je Snježana Čotić, ravnateljica Centra pozvavši svih da se pridruže i zajedno koračamo u bolji život ispunjen sigurnošću.

Tekst i foto: smn.hr

Radio Marija

01:15 Glazba
02:15 Krunica - Žalosna otajstva
02:40 Glazba
03:30 Čitamo knjigu - Fanija Jelinčić: Riznice srca

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Litanije Imena Marijina

Litanije Imena Marijina Gospodine, smiluj seKriste, smiluj seGospodine, smiluj se Kriste, čuj nasKrist, usliši nas Sine Marijin, čuj nasSine...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2024
P U S Č P S N
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.