s_zdraveski_120221.jpg

Djetešce u betlehemskim jaslicama, to je razlog naše božićne radosti. U njemu je sam Bog došao na ovaj svijet, sam Bog je postao jedan od nas.
Božić nam donosi Isusa, sina Božjega. Daleki Bog nam je u Isusu došao tako blizu da je postao jedan od nas. On nam želi biti snaga, radost i nada. Njegovom pomoći trebamo promijeniti život i svijet. Bog je postao čovjek - slijedimo ga i živimo kao on - Isus.


Prigrli Dijete kao Marija. Čini to u vjeri svaki dan, jer nedostojnost je naša kao u štali poput slame na jaslama. Ona, Žena, bila je znak otvorenosti neba nama na zemlji i učinila je to svim srcem, svom nutrinom svoje duše i konačno cijelim bićem. Nije mnogo znala osim onoga što je naslućivala. Budimo poput Nje, otvoreni u spoznaji za dolazak malenoga Boga.
Isus u liku malog djeteta želi svakom čovjeku na zemlji donijeti za Božić dar radosti i mira. I zaista, mnogi ljudi primjećuju kako je radost posebno prisutna u ljudskim srcima u božićno vrijeme. Ali Dijete Isus želi da radost imamo uvijek i da "radost naša bude potpuna". Zato želi doći k ljudima kao malo dijete, jer malo dijete donosi u kuću radost. Dijete Isus želi se roditi u svakom srcu koje ga prihvaća. On stoji pred vratima i ulazi ako mu tko otvori vrata. Isus kuca na vrata našega srca, ali mnogi, još uvijek ne čuju njegovo kucanje, jer ga ne žele primiti. U mnogim srcima nema mjesta za Boga. Umjesto Boga Spasitelja u mnogim srcima vlada lažni bog. To je bogatstvo, slava, moć, ali ti lažni bogovi ne donose istinsku radost i mir. Ali Isus, koji nam za Božić dolazi u liku malog djeteta, želi se zauvijek nastaniti u našim srcima. Nastaniti se, te rasti i jačati. Toliko želi u nama narasti da mi postanemo posve maleni. Maleni poput djece koja ne mogu nikako biti sama, već netko mora brinuti o njima. Isus, jer je jedini Spasitelj, želi da mu se posve prepustimo da bi On o nama mogao potpuno brinuti. Isus nas želi voditi u Život i otkriti nam Istinu. Dijete Isus nam na poseban način objavljuje Božju samilost. Objavivši se u malom djetetu dokazuje da je Bog doista sama nježnost i milosrđe. Božje milosrđe smrtnik ne može ni shvatiti, jer je ono neograničeno, zato što je Bog neograničen. Ali neograničena je i Božja pravednost. I jer često premalo zahvaljujemo i premalo razmišljamo o njegovoj ljubavi - iskoristimo za to nadolazeće božićno vrijeme.


Ovo vrijeme kao da nam uvijek iznova priziva u pamet: ovaj svijet nam nije dovoljan, on je tek početak, obećanje budućega. Znamo da postoji mnogi više od onoga što vidimo, slušamo, dodirujemo; postoje prostranstva Božje prisutnosti, postoji Nebo, svijet veličanstvenosti i ljepote, prijestolje Isusa Krista, Boga koji je sišao čovjeku pokazujući mu pravo ljudsko dostojanstvo. Po svetoj euharistiji Bog prebiva u nama i nas se život zrcali u njegovoj ljubavi po kojoj svijet postaje mjesto mira. S tim mislima uđimo u ovo vrijeme intenzivne priprave za dolazak Kralja Kraljeva.

 

Radio Marija

16:45 Glazba
17:00 Izazovi – tema: Jesenske aktivnosti pokreta „Hrvatska za život“; gošća: Petra Milković; ur. i vod.: Slavica Janković
17:45 Glazba
18:15 Molitva - Večernja

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Litanije Imena Marijina

Litanije Imena Marijina Gospodine, smiluj seKriste, smiluj seGospodine, smiluj se Kriste, čuj nasKrist, usliši nas Sine Marijin, čuj nasSine...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2024
P U S Č P S N
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.