misije rujan 2024 naslovna

Počela je nova školska godina i školarci su krenuli u novu pustolovinu. Budimo podrška djeci na putu odrastanja kako ne bi zaboravili da je svako dijete dragocjeno i da na svijetu ne postoji nitko sličan. Danas kada slavimo svetog Josipa Kupertinskog kojem se mnogi školarci utječu, dijelimo poruku iz misija uz važan podsjetnik da Bog voli svakog čovjeka i ne odustaje od nikoga te s ljubavlju prati djelo ruku svojih i nikada nas ne napušta.

Uključimo u svoje molitve svu djecu, neka svako dijete raste u miru, znanju, ljubavi i vjeri. Da im školski dani budu blagoslovljeni i ispunjeni s puno radosti!

misije rujan 2024 2

Draga djeco,

moje ime je fra Miro Babić i svećenik sam koji 20 godina živi i radi u Africi. U Keniji vodim sirotište za djecu s invaliditetom Mali dom i školu za siromašnu djecu Sv. Franjo te vas s veseljem pozdravljam na početku nove školske godine. Ovo je vrijeme novih početaka, novih prijateljstava i novih znanja. Svaka školska godina donosi sa sobom priliku da naučimo nešto novo, da budemo bolji i da rastemo kao osobe. Svi mi imamo snove i ciljeve koje želimo postići. Škola je mjesto gdje možemo naučiti kako ostvariti te snove. Učitelji su ovdje da vas vode i podrže na tom putu, ali i vi sami imate vrlo važnu ulogu. Učite s radošću i znatiželjom, nemojte se bojati postavljati pitanja i tražiti pomoć kada vam je potrebna. Svako pitanje je važno, a svaki odgovor vas vodi korak bliže vašim ciljevima.

Budite marljivi i odgovorni. Ulažite trud i ne bojte se pogrešaka jer su one dio učenja. Kad padnete, ustanite i pokušajte ponovno. Važno je zapamtiti da je svatko od vas poseban i jedinstven, imate darove i talente koje trebate podijeliti s drugima. Vjerujte u sebe i svoje sposobnosti. Radujte se malim uspjesima i učite iz svakog izazova. Svi veliki ljudi, koje možda vidite kao uzore, jednom su bili poput vas – znatiželjni učenici.

Sjetite se uvijek biti ljubazni i puni poštovanja prema svojim prijateljima, učiteljima, roditeljima, ali i svim drugim ljudima. Svaki osmijeh i ljubazna riječ mogu uljepšati nečiji dan. Pomažući jedni drugima stvaramo okruženje u kojem svi možemo napredovati i biti bolji. Zapamtite da nije važno samo ono što naučimo iz knjiga. Učenje je i u svakodnevnim situacijama, u igri, u razgovorima, u svakom osmijehu i dobroj riječi. Važno je kako se ponašamo jedni prema drugima. Budite dobri prijatelji, pomognite onima kojima je potrebna pomoć i uvijek budite ljubazni. Ljubav i suosjećanje su jednako važni kao i znanje.

Neka vam ova školska godina bude ispunjena radošću, znatiželjom i uspjehom. Vjerujte u sebe, budite uporni i nikada ne odustajte. Svaki vaš trud i napor će se isplatiti, a Bog je tu uvijek uz vas, vodi vas i čuva na svakom koraku.

Sretno svima!

— fra Miro Babić, OFM, misionar u Africi

pisma iz misija rujan 2024 analogue minPosjetite stranicu www.misije.hr i pratite aktivnosti Papinskih miskijskih djela u RH na društvenim mrežama: www.facebook.com/missioHR i www.instagram.com/misije.hr.

Za sve dodatne informacije slobodno se javite na telefon: 01/ 56 35 055 ili e-adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Izvor: www.misije.hr

 

Radio Marija

09:00 Sveta misa - prijenos iz kapelice Radio Marije; misno slavlje predvodi p. Stjepan Fridl
09:45 Glazba
10:30 Prigodna emisija - ur. i vod.: Božidar Biondić
11:15 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Litanije Imena Marijina

Litanije Imena Marijina Gospodine, smiluj seKriste, smiluj seGospodine, smiluj se Kriste, čuj nasKrist, usliši nas Sine Marijin, čuj nasSine...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2022
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.