Untitled design 42

Izdavačka kuća Kršćanska sadašnjost ove je jeseni otvorila svoja virtualna vrata u Online sajam na kojemu se više od stotinu knjiga može naći na popustu čak 70 %. Online sajam Kršćanske sadašnjosti traje od 15. do 30 rujna, a na popustu se nalaze knjige iz područja duhovnosti, Crkve i društva, teologije, izdanja za djecu i mlade, knjige o molitvi i niz drugih.

Cijeli popis knjiga koje je ova izdavačka kuća pripremila može se pronaći u rubrici Akcije, a u nastavku izdvajamo deset knjiga kao preporuku:

  1. Medvjedić čita Bibliju (Sally Lloyd-Jones) – 30 %

Konačno smo dobili i medvjedića koji čita Bibliju! I to ne bilo kakvog medvjedića, nego baš pravoga plišanog medvjedića. Riječ je o slikovnici za najmlađe od najmanjih. Pliširane korice svakako će im se svidjeti, a sadržaj slikovnice iz koje će im roditelji i stariji čitati najvažnije i najjednostavnije biblijske tekstove i poruke prihvaćat će poput ozbiljne igračke.

  1. Gospodin Isus (Donath Hercsik) – 30 %

Tko je bio Isus iz Nazareta? Kakve je imao spoznaje? Kakvo svjetlo bacaju posljednji dani njegova života na ono što je prije rekao i učinio? Kako su njegovi sljedbenici promišljali o njemu te rasli u shvaćanju njegova identiteta? Ova studija usredotočuje se na neke vidove koji se smatraju ključnim elementima za razumijevanje otajstva Isusa Krista. Vrijedan teološki priručnik!

  1. Toma Akvinski (Giovanni Ventimiglia) – 30 %

Knjiga prikazuje život i djelo nezaobilaznoga autora u filozofiji i teologiji koji je odigrao snažnu ulogu u povijesti zapadne misli. Prvi je to sustavan prikaz misli Tome Akvinskoga na hrvatskome jeziku koji je odigrao važnu ulogu ne samo u XIII. stoljeću nego kroz cijelu povijest.

  1. Vjera zlih duhova ili ateizam koji je premašen (Fabrice Hadjadj) – 40 %

Ova knjiga nije tek dio traktata iz demonologije. Ona pokušava potaknuti na razmišljanje o samom ishodištu logike zla, kako bismo se s njime spremnije hvatali u koštac izvan samih sebe i usred, ili unutar sebe. Knjiga je, dakle, mali časoslov o borbi (i ranjivosti), ona je poduka iz ka(ra)tekizma kako bismo se naučili trčati poput sv. Pavla – da uprazno ne mlatimo vjetar (1 Kor 9, 27). U ovoj knjizi autor se ne bavi izravno teologalnom vjerom, nego – vjerom vragova, vražjom ili đavoljom vjerom.

  1. Izgubljena Biblija (J. R. Porter) – 30 %

Izgubljena Biblija pruža fascinantan uvod u svete spise velike dubine i estetske vrijednosti koji nisu postali dio kanona Starog i Novog zavjeta. J. R. Porter uvodi čitatelja u širok izbor ovih izvanrednih i prekrasnih "izgubljenih" djela - od riječi koje se smatraju riječima proroka, kraljeva i patrijarha (čak i samog Adama) do legendi i priča koje pružaju "nestale" dijelove evanđelja. Predivno ilustrirana knjiga, obogaćena kartama, vremenskim crtama i sl.

  1. Samo jedna Crkva (Papa Franjo, Benedikt XVI. – Papa u miru) – 30 %

Ova knjiga donosi usporedne glasove dvojice papa, pape Franje i pape u miru - Benedikta, o ključnim temama Crkve i učiteljstva. Ova knjiga je 'početnica kršćanstva' za reorijentaciju glede vjere, Crkve, obitelji, molitve, istine i pravednosti, milosrđa i ljubavi, što su ujedno i ključne teme o kojima dvojica papa pišu u ovoj knjizi.

  1. Sveti Ivan Pavao Veliki (Papa Franjo, Luigi Maria Epicoco) – 40 %

S detaljima duhovne biografije, ali i brojnim anegdotama i crticama, dodirnim točkama dvojice papa, ova knjiga priča priču o svetom Ivanu Pavlu Velikom kroz oči pape Franje. Među temama o kojima papa Franjo i don Epicoco raspravljaju u knjizi našle su se i one ponajteže koje trenutačno prate Katoličku Crkvu: od pitanja ređenja žena, zloporaba u Crkvi, rodne teorije do važnosti svećeničkoga celibata, ekumenskoga i međureligijskog dijaloga. Zanimljivo, konkretno i nadahnjujuće štivo!

  1. Evanđeoske mrvice za unutarnju ekologiju (Odilon-Gbènoukpo Singbo) – 40 %

Nemam vremena, “Trebam luđaka”, reče mudrac, Nema odgađanja, Pazi na ime koje nosiš,  Ne boj se, Humor starosti – naslovi su to evanđeoskih mrvica iz pera mladog afričkog svećenika Odilona-Gbènoukpoa Singboa. Mnoštvo takvih mrvica, kako je skromno nazvao svoja kratka, ali duboka i duhovna promišljanja, sabrao je na 275 stranica u ovu sjajnu knjigu koju možete čitati „mrvicu po mrvicu“, jedna dnevno ili pak prema potrebi.

  1. 50 anđela za godinu (Anselm Grün) – 30 %

Zaštitnici u nevolji, glasnici drugačije stvarnosti, anđeli odgovaraju na našu duboku čežnju za svijetom sigurnosti, lakoće i ljepote. Oni su izraz nade da naši životi imaju smisao i svrhu. Anselm Grün u ovoj je knjizi izdvojio 50 anđela koji čitatelja prate kroz godinu. Sjajna knjiga za poklon dragoj osobi!

  1. Bog i njegova povijest (Gerhard Ludwig Müller) – 40 %

Koju su sliku čovjeka zacrtali praoci u Bibliji? Što je ovomu Isusu iz Nazareta stvarno bilo važno? Što je čovjekovo određenje u ovome svijetu? U ovoj knjizi razgovora s predstojnikom Kongregacije za nauk vjere Gerhardom L. Müllerom naći ćete niz zanimljivih uvida i teoloških tumačenja.

Ostala izdanja koja su dio Online sajma Kršćanske sadašnjosti pregledajte ovdje.

Izvor: KS

Radio Marija

18:15 Molitva - Večernja
18:25 Glazba
18:30 Svetac dana - sv. Januarije
18:35 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Pjevana krunica za nerođene - svake nedjelje u 15:15 h

Tko pjeva, dvostruko moli - svake nedjelje u 15:15 h u našem je molitvenom programu pjevana krunica za nerođene. Pridružite nam se u zajedništvu...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2024
P U S Č P S N
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.