slika JRS pomaze djeci u tekstu

Isusovačka služba za izbjeglice (JRS) međunarodna je katolička humanitarna organizacija, prisutna u više od 50 zemalja u svijetu, dok u Hrvatskoj djeluje više od 30 godina. Misija Isusovačke službe za izbjeglice je pratiti, služiti i zagovarati prava izbjeglica i svih prisilno raseljenih osoba. JRS Hrvatska sa sjedištem u Zagrebu nudi volonterski angažman i priključivanje timu!

Za svoga angažmana u Isusovačkoj službi za izbjeglice volonter odgovara na svoju humanu potrebu djelovanja u društvu, upoznaje se s migrantskim izazovima u svijetu i u Hrvatskoj. Posebno dragocjen dar koji volonter dobiva su razgovori s ljudima iz raznih krajeva svijeta koje postupno bolje upoznaje te kroz njihove lijepe i teške životne priče radi na cjelokupnosti osobne izgradnje. Istodobno izravno djeluje na stvaranju sigurnijeg i otvorenijeg društva te gradi međusobnu povezanost i mir.

JRS vjeruje da je naše su-putovanje s izbjeglicama najvažniji način na koji možemo izraziti svoju solidarnost s migrantima i brigu za njihovu dobrobit. Aktualna zbivanja u svijetu prisiljavaju sve veći broj ljudi da napuste svoje domove upuštajući se u nepoznato. Jasno je da migranti i prisilno raseljene osobe više no ikad trebaju dobrodošlicu, zaštitu i pravdu, dok opet iznova doživljavaju odbijanje, odbacivanje i poruge. Time im se uskraćuju njihova temeljna ljudska prava. Isusovačka služba za izbjeglice nudi pratnju izbjeglicama kao znak nade i pomaže im ostvariti svoje ljudsko dostojanstvo. U situacijama koje se doimaju beznadnima - ostajemo s izbjeglicama kako bismo im nadu ponovno pružili i poručili im da ih svijet nije zaboravio i da nisu sami.

Za što kvalitetnije provođenje aktivnosti kojima pomažemo jednoj od najranjivijih suvremenih društvenih skupina, potrebna nam je i pomoć volontera. Isusovačka služba za izbjeglice nudi raznolike volonterske aktivnosti koje volonter prema svojim sklonostima sam izabire. Aktivnosti za koje nudimo volonterski angažman su sljedeće:

1. Poduke iz hrvatskog jezika i drugih školskih predmeta
Poduke iz hrvatskog jezika održavaju se svake subote u dogovoru s volonterima i korisnicima JRS-a. Aktivnost uključuje rad s mladima i odraslima koji pohađaju školu ili fakultet. Volonteri kao izvorni govornici hrvatskog jezika pomažu pri pisanju zadaća ili pripremi završnih radova.

2. Interkulturalni susreti za muškarce i mlade
Potrebni su nam volonteri za druženje s našim muškim korisnicima koji bi se 1-2 puta mjesečno nalazili na sportskim aktivnostima radi socijalizacije i opuštanja od svakodnevnih obaveza. Idealan volonter bi bio onaj koji bi pronašao mjesto na kojemu se može izvoditi igra s loptom: nogomet, košarka, odbojka i sl. Potrebni su nam volonteri koji bi bili uključeni u radu s mladima. Volonter bi bio uključen u aktivnosti organizacije izleta, druženja u prirodi, pripremi roštilja i sl. Aktivnosti s mladima se provode jednom mjesečno.

3. Plesni tečaj JRS-a
Pozivamo volontere koji imaju sklonosti prema plesu. Aktivnosti se održavaju svake nedjelje u dogovoru s volonterima, a cilj je održati plesni tečaj za naše korisnike. Volonteri su pozvani potaknuti migrante da bez suzdržavanja plešu uz upute te ih naučiti komunicirati kroz glazbu i pokret.

4. ART-radionice za djecu i odrasle
Pozivamo volontere koji imaju sklonosti prema slikanju, modeliranju, glazbi, pjevanju i sl. da nam se pridruže u osmišljavanju radionica za naše korisnike te ih na takav način približe hrvatskoj kulturi i običajima kojima bi se migranti na zabavan način postupno integrirali u hrvatsko društvo.

5. "Kava uz hrvatski”
Pozivamo volontere koji bi voljeli uz kavu provesti sat vremena razgovarajući na hrvatskom jeziku o sebi, svome studiju, profesionalnom životu ili svojim hobijima. Temu razgovora “Kave uz hrvatski” određuje volonter. Cilj “Kave uz hrvatski” je razvijanje sluha za hrvatski izričaj i širenje vokabulara naših korisnika. “Kava uz hrvatski” se u dogovoru s volonterima “pije” dva puta tjedno. Za izabrane aktivnosti koje volontera posebno zanimaju moguće je ispuniti kratki obrazac, a moguće se javiti i putem emaila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili posjetiti JRS na adresi u Zagrebu: Maksimirska cesta 286 u vremenu od 8.00 do 16.00 od ponedjeljka do petka.

Izvor: JRS

 

Radio Marija

21:01 Glazbena sekunda - tema: 54. Varaždinske barokne večeri; gost: Davor Bobić, ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri; ur. i vod.: Andrej Paulus
22:00 Najava sutrašnjeg programa; Molitva BDM za zaštitu
22:10 Glazba
22:30 Upoznajmo Bibliju

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Pjevana krunica za nerođene - svake nedjelje u 15:15 h

Tko pjeva, dvostruko moli - svake nedjelje u 15:15 h u našem je molitvenom programu pjevana krunica za nerođene. Pridružite nam se u zajedništvu...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2024
P U S Č P S N
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.