Biskupski ordinarijat Varazdin

Varaždinski biskup Bože Radoš primio je u četvrtak, 20. srpnja, u biskupskom ordinarijatu u Varaždinu svećenike kojima su, njegovom odlukom o imenovanjima i razrješenjima u Varaždinskoj biskupiji 2024. godine, dodijeljena nova zaduženja i službe. Biskup im je tom prigodom podijelio dekrete o novim službama.

U Varaždinskoj biskupiji odlukom mons. Bože Radoša došlo je do sljedećih imenovanja i razrješenja:
Vlč. Josip Biškup, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Nikole biskupa u Varaždinu.
Vlč. Lovro Biškup imenovan je župnikom u Župi Kraljice sv. Krunice u Remetincu.
Vlč. Andrija Botković razriješen je službe župnog vikara u Župi Presvetog Trojstva u Nedelišću i imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Jurja mučenika u Đurđevcu.
Vlč. Marko Domiter razriješen je službe osobnog tajnika varaždinskog biskupa i službe predstojnika Ureda za pastoral mladih i upućuje se na studij pastoralne teologije u Rim (Italija).
Vlč. Matija Filipović razriješen je službe župnog vikara u Župi sv. Nikole biskupa u Varaždinu i imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Marije Magdalene u Ivancu i predstojnikom Ureda za pastoral mladih.
Vlč. Petar Golub razriješen je službe župnika u Župi sv. Bartola apostola u Bartolovcu i umirovljen.
Vlč. Timotej Inkret, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u Župi bl. Alojzija Stepinca u Koprivnici.
Vlč. lic. theol. Filip Jakupec imenovan je župnikom u Župi sv. Katarine dj. i mč. u Gornjem Mihaljevcu i župnim upraviteljem u Župi Pohoda BDM u Macincu.
Vlč. Darko Kelemenić razriješen je službe župnika u Župi sv. Jurja mučenika u Svetom Jurju u Trnju i imenovan je župnikom Župe sv. Vida u Pitomači.
Preč. mr.sc. Josip Koprek razriješen je službe ravnatelja Svećeničkog doma u Varaždinu, službe predstojnika Obiteljskog centra i Ureda za obitelj, službe povjerenika za zaštitu maloljetnika i ranjivih osobi i imenovan je župnikom Župe sv. Vida mučenika u Vidovcu.
Preč. mr.sc. Damjan Koren razriješen je službe predstojnika Ureda za katoličke škole.
Vlč. lic. theol. Silvio Košćak razriješen je službe župnika u Župi Presvetog Trojstva u Legradu i službe župnog upravitelja u Župi Uznesenja BDM u Đelekovcu i imenovan je župnikom u Župi sv. Jurja mučenika u Svetom Jurju u Trnju.
Vlč. Mišel Kovačević, bacc. paed., imenovan je osobnim tajnikom varaždinskog biskupa i predstojnikom Ureda za katoličke škole.
Vlč. Dario Levanić razriješen je službe pastoralnog pomoćnika u Župi bl. Alojzija Stepinca u Koprivnici.
Vlč. Mislav Mikac razriješen je službe župnika u Župi sv. Katarine dj. i mč. u Gornjem Mihaljevcu i službe župnog upravitelja u Župi Pohoda BDM u Macincu i upućuje se na studij kanonskog prava u Rim (Italija).
Preč. Josip Pavlek razriješen je službe župnika u Župi Kraljice sv. Krunice u Remetincu i umirovljen.
Mons. Antun Perčić, generalni vikar, imenovan je ravnateljem Svećeničkog doma u Varaždinu.
Vlč. Siniša Preiner razriješen je službe župnika u Župi sv. Vida mučenika u Pitomači i upućuje se na bolovanje.
Vlč. Krunoslav Sajko razriješen je službe župnog vikara u Župi sv. Marije Magdalene u Ivancu i imenovan je župnikom u Župi Presvetog Trojstva u Legradu i župnim upraviteljem u Župi Uznesenja BDM u Đelekovcu.
Vlč. Josip Špoljarić razriješen je službe župnog vikara u Župi sv. Jurja mučenika u Đurđevcu i imenovan je župnim vikarom u Župi Presvetog Trojstva u Nedelišću.
Vlč. Branko Švogor razriješen je službe župnika u Župi sv. Vida mučenika u Vidovcu i imenovan je župnikom u Župi sv. Jurja mučenika u Svetom Đurđu.
Vlč. dr.sc. Nikola Tomašević razriješen je službe pastoralnog suradnika u Župi sv. Jurja mučenika u Maruševcu i imenovan je povjerenikom za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba, predstojnikom Obiteljskog centra i Ureda za obitelj i koordinatorom pastoralnih ureda.
Preč. Ivan Žmegač razriješen je službe župnika u Župi sv. Jurja mučenika u Svetom Đurđu i imenovan je župnikom u Župi sv. Bartola apostola u Bartolovcu, a čime mu ujedno i prestaje služba dekana Ludbreškog dekanata.
* * *
Fra Milan Gelo, OFM Conv., imenovan je župnim vikarom u Župi Uznesenja BDM u Molvama.
Fra Dejan Lecić, OFM Cap., imenovan je biskupijskim povjerenikom za posvećeni život.
Fra Danijel Maljur, OFM, imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Nikole biskupa u Čakovcu.
Fra Miroslav Štuban, OFM Conv., razriješen je službe župnog vikara u Župi Uznesenja BDM u Molvama.

Izvor: Varaždinska biskupija

Radio Marija

03:30 Kroz stoljeća Crkve - tema: sv. Majka Terezija; ur.: dr. sc. p. Ivica Musa; vod.: Andrej Paulus
04:15 Glazba
04:30 Povijesni i kulturni spomenici u gradu Zagrebu - tema: Spomenici kulture koje nam je ostavio u baštinu zagrebački biskup Maksimilijan Vrhovac; ur. i vod.: dr. sc. Agneza Szabo
05:15 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Velika devetnica u čast sluge Božjega o. Ante Gabrića u kolovozu

VELIKA DEVETNICA SLUGI BOŽJEM OCU ANTI GABRIĆU »OD ZEMALJSKOGA DO NEBESKOG ROĐENDANA« Sedma devetnica od 20. do 28. kolovoza 2024.   UVOD Na vrhuncu smo...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2024
P U S Č P S N
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.