ssmi 2

U subotu 8. lipnja, u dopodnevnim satima, tridesetak sestara zagrebačke provincije pod vodstvom provincijske glavarice, s. M. Emanuele Pečnik, radosna srca uputilo se iz samostana "Antunovac" u Novoj vesi prema kući Navještenja u Gromiljaku, kako bi u nedjelju zajedno sa sestrama iz cijele Družbe proslavile pedesetu godišnjicu posvete Družbe Presvetom Srcu Isusovu.

U nedjeljno jutro, 9. lipnja, po dolasku u sarajevsku katedralu Presvetog Srca Isusova, sestre su u zahvalnosti provele trenutke molitve na grobu svog Utemeljitelja, sluge Božjega Josipa Stadlera.
Uslijedilo je svečano euharistijsko slavlje koje je predslavio mons. Fabijan Svalina, biskup srijemske biskupije, u koncelebraciji s mons. Tomom Vukšićem, nadbiskupom vrhbosanskim, mons. Markom Semrenom, banjolučkim pomoćnim biskupom, mons. Petrom Palićem, biskupom mostarsko-duvanjskim te mnogobrojnom braćom svećenicima.
Na euharistijskom slavlju sudjelovala je s. Marija Banić, vrhovna glavarica Družbe, sa sestrama iz Vrhovne uprave, provincijske glavarice svih triju provincija: s. M. Ana Marija Kesten, s. M. Terezija Pervan i s. M. Emanuela Pečnik, s ostalim sestrama iz provincija.
Mons. Svalina u propovijedi je potaknuo na istinsko štovanje Srca Isusova, na ljubav koja dopušta biti ranjena u službi drugima. Prije završetka svete mise sestre su zajedno izmolile molitvu posvete Družbe Služavki Malog Isusa Presvetom Srcu Isusovu, a nakon završnog blagoslova i čestitke mons. Fabijana Slavine povodom obljetnice posvete, zajedno su se uputile prema grobu Oca Utemeljitelja kako bi kroz molitvu zahvalile i molile njegov zagovor za život Družbe.
Nakon okrepe u samostanu "Egipat", sestre su nastavile druženje i zajedništvo uz prigodni svečani program. Uz slavlje spomenute obljetnice, sestre su obilježile i 125. obljetnicu postojanja kuće "Egipat". Na početku programa sve prisutne srdačno je pozdravila s. M. Ana Marija Kesten, provincijska glavarica sarajevske provincije, a nekoliko poticajnih riječi čestitke i zahvale pri kraju programa uputila je vrhovna glavarica, s. Marija Banić.
Program je bio obogaćen scenskim prikazom pjesme Mirka Validžića, kojeg su izveli mladi glumci travničkog kazališta, zatim pjesmama sestarskog zbora zagrebačke provincije pod vodstvom s. M. Tihane Strancarić te recitalom njihovih najmlađih članica.
Okrepljene na izvorima, sestre su se vratile svojim kućama s obnovljenom nadom i željom da po primjeru Oca Utemeljitelja, velikog štovatelja Srca Isusova, još revnije žive svoju posvetu koju su u ovom slavlju svečano obnovile.

Tekst i foto: s. M. Zrinka Šutalo
Izvor: ssmi.hr

Radio Marija

19:40 Glazba
20:00 Anđeo Gospodnji; Molitva za obitelj
20:05 Glazba
20:15 Krunica - Radosna otajstva

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Bezuvjetnost

U svadbenoj dvorani pronalaziš čovjeka koji nema svadbeno odijelo. Izbacuješ ga van gdje će biti plač i škrgut zubi. Ako je tvoja ljubav bezuvjetna, ona je...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.