Varazdin1 780x470

U Varaždinu će se treću godinu zaredom, u subotu 8. lipnja, održati Hod za život, obitelj i Hrvatsku. Okupljanje počinje u 10:30 kod Staroga grada odakle će povorka krenuti središnjim ulicama grada do Kapucinskog trga.

„Građani grada Varaždina okupili su se u ovoj inicijativi, jer žele zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji”, rekao je Ante Buterin, član organizacijskog tima Hoda za život u Varaždinu.

„Pravo na život prvo je od svih prava! Ne postoji pravo na prekid života nedužnog ljudskog bića u majčinoj utrobi. Ove godine kroz Hod za život podsjećamo i sebe i druge koliko je važno zaštititi svaki ljudski život. Osobito onaj najnezaštićeniji - život djeteta u majčinoj utrobi. Činjenica je da pobačaj zaustavlja otkucaje srca. Ne želimo da se u Hrvatskoj ijednom ljudskom biću nasilno zaustavljaju otkucaji srca! Nema nerođenog djeteta koje nikome nije važno! Svako dijete željeno je od nekoga!”, naglasio je Buterin.

Mišo Džeko, koordinator Hoda za život u Varaždinu, istaknuo je da su se građani okupili u ovoj inicijativi jer im je svima zajedničko da se zalažu za zakonsku i svaku drugu zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti.

„Svi mi hodamo potaknuti ljubavlju prema nerođenom djetetu i njegovoj majci, okupljeni oko znanstvene činjenice da čovjekov život započinje začećem. Mi koji živimo u demokraciji imamo obavezu boriti se za poštivanje prava na život svakog čovjeka. Dužnost nam je biti glas onih koji se ne čuju / koji glasa nemaju. Znanost kaže: već 18. dan od trenutka začeća djetetu kuca srce, od 8. tjedna oblikovani su svi organi, s 10 tjedana dijete ima jedinstveni otisak prsta, s 12 tjedana smješka se u majčinoj utrobi. Tužna je činjenica da prilikom pobačaja dijete osjeća bol! Nadamo se da će Hod za život pronijeti sve ove važne poruke kroz naš Varaždin i cijelu Hrvatsku”, naglasio je Džeko.

„Nikada ne pomažemo majci, tako da joj “pomognemo” da prekine život svojeg djeteta. Usmrćivanje djeteta ni u kojem slučaju nije izraz suosjećanja ili pomoći. Uvijek pomažemo ženi kada joj pomognemo zaštititi život svojeg sina ili kćeri”, naglasio je koordinator Hoda za život u Varaždinu.

Silvija Svoren, članica organizacijskog tima Hoda za život u Varaždinu, istaknula je da se u Hrvatskoj na žalost i dalje ne vrednuje odluka koju donosi većina žena u našem društvu - da imaju djecu i o njima se brinu. „Majčinski poziv, odnosno požrtvovno ulaganje ljubavi, zdravlja, vremena i novca u svoju djecu, nije samo izvor osobne radosti i ispunjenja za brojne naše sugrađanke, već i ulaganje u najveću objektivnu društvenu vrijednost - čovjeka. Tužno je da danas upravo žene iz pozicije političke moći stigmatiziraju one žene i majke koje se odlučuju potpuno posvetiti odgoju djece i brizi za obitelji”, izjavila je Svoren.

„Suosjećamo i sa svakom majkom koja se suočava s teškom dijagnozom svojeg djeteta, kao i sa svim roditeljima koji nose teško breme bolesti zajedno sa svojom djecom. Upravo ovim Hodom svima njima izražavamo i podršku i ohrabrenje”, naglasila je Svoren.

„Želimo se zahvaliti i svim liječnicima, medicinskim sestrama i farmaceutima koji se koriste prizivom savjesti da bi zaštitili oba pacijenta o kojima su dužni brinuti se - i majku i nerođeno dijete.” istaknuli su organizatori Hoda za život u Varaždinu na današnjoj konferenciji za medije.

Ovaj snažan pokret - Hod za život, obitelj i Hrvatsku, pokazuje kako iz godine u godinu, osim rastućeg broja ljudi koji dolaze na Hod, raste i broj gradova u kojima se organizira. Ove godine za život hoda 15 hrvatskih gradova.

Uz grad Varaždin, po prvi puta ovu subotu, 8. lipnja održat će se Hod za život u gradovima na jugu Hrvatske: Sinju i Opuzenu.

Izvor: Varaždinska biskupija

Radio Marija

03:30 Kroz stoljeća Crkve - tema: sv. Majka Terezija; ur.: dr. sc. p. Ivica Musa; vod.: Andrej Paulus
04:15 Glazba
04:30 Povijesni i kulturni spomenici u gradu Zagrebu - tema: Spomenici kulture koje nam je ostavio u baštinu zagrebački biskup Maksimilijan Vrhovac; ur. i vod.: dr. sc. Agneza Szabo
05:15 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Velika devetnica u čast sluge Božjega o. Ante Gabrića u kolovozu

VELIKA DEVETNICA SLUGI BOŽJEM OCU ANTI GABRIĆU »OD ZEMALJSKOGA DO NEBESKOG ROĐENDANA« Sedma devetnica od 20. do 28. kolovoza 2024.   UVOD Na vrhuncu smo...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2024
P U S Č P S N
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.