eks

Knjiga nikada nije bila bliže čitatelju, ma gdje se nalazio, otkako je procvat doživjela eKnjiga. Velik izbor duhovnih i teoloških eKnjiga Kršćanske sadašnjosti dostupan je i u elektroničkom obliku zahvaljujući aplikaciji eKS, čime je niz izdanja nadomak klika mišem spreman za čitanje na Vašim uređajima. Digitalni je to iskorak u svijetu izdavaštva i ove izdavačke kuće koja na svojim elektroničkim policama donosi eKnjige duhovne, teološke tematike, iz područja molitve, liturgije, crkvenih dokumenata, religiozne publicistike i niza drugih.

Aplikacija eKS vrlo je intuitivna i jednostavna za uporabu te se za korištenje može besplatno preuzeti na najpoznatijim platformama za aplikacije (ovdje). U samo tri koraka, uz registraciju, možete preuzeti navedenu aplikaciju za operativni sustav i tip uređaja kojim se služite. Nakon prijave odaberite knjigu koju želite kupiti – potom, s pomoću koda, otvarate odabranu knjigu, udžbenik za vjeronauk, elektroničko izdanje časopisa ili pak neki od novih naslova u ponudi aplikacije eKS i uživate u čitanju bilo kada i bilo gdje na svojem mobilnom uređaju ili računalu!

Velik izbor knjiga

Među eKnjigama Kršćanske sadašnjosti pronaći će se i domaći i strani istaknuti autori, poput Tončija Matulića, Ivana Karlića, Hrvoja Kalema, Bože Lujića, Tomislava Ivančića, Odilona-Gbènoukpoa Singboa, sve do Anselma Grüna, Roberta Saraha, Tomáša Halíka ili pak dokumenata pape Franje.

Sve eKnjige cjenovno su povoljnije od tiskanih izdanja, a od čitatelja udaljene tek pokoji klik mišem. eKnjige Kršćanske sadašnjosti namijenjene su široj čitateljskoj publici, ali itekako studentima i profesorima teologije, religijskih znanosti, svećenicima koji će u elektroničkom obliku moći pronaći i liturgijske vodiče, predloške za homiliju, duhovno-teološka promišljanja o nizu tema, pa i Bibliju, a sada su se tu našli i novi eKompleti zanimljivih KS-ovih izdanja.

eknjige thumb

Četiri vrijedna eKompleta

Kršćanska sadašnjost pripremila je četiri zanimljiva eKompleta koji se mogu kupiti po vrlo povoljnim cijenama i čitati na mobilnom uređaju ili računalu.

eKomplet pod nazivom Molitva uključuje tri vrlo tražene i zanimljive knjige. Iz pera Tomislava Ivančića e knjige Budni budite i molite i Za bolji svijet te eKnjigu Oluja će proći. S Kristom kroz korizmenu svakidašnjicu Odilona-Gbènoukpoa Singboa. Riječ je o knjigama koje će poslužiti svim tragateljima za molitvom i dubljim doživljavanjem Boga, uz originalna promišljanja istaknutih autora.

Drugi eKomplet pod nazivom Teološka promišljanja okuplja tri vrijedna eIzdanja vrsnih autora: Dijalog u Crkvi i u društvu. Kršćanin i svijet (Stjepan Baloban), Mane i vrline (fra Ivan Šarčević) i Teološka promišljanja o Zazivima Božjem milosrđu (Hrvoje Kalem). Knjige su to koje će približiti još uvijek nedovoljno poznato „blago socijalnog nauka Crkve“ svakom vjerniku, mane i vrline u kontekstu složenosti moralnoga djelovanja i čovjekova postojanja uopće, kao i temu milosrđa na temelju Dnevnika svete Faustine, ali usporedno i Katekizma Katoličke Crkve.

Osluškujući Božju riječ naziv je trećeg eKomplet dostupnoj u aplikaciji eKS Kršćanske sadašnjosti. Sadržava tri vrijedne homiletske knjige Ivana Karlića za godinu A, B i C, a posebno će zanimljive i vrijedne biti za pripremu bogoslužja.

Kao eKomplet dostupno je i nekoliko Dokumenata pape Franje, Kongregacije za kler i Biskupske sinode pa se tako po vrlo povoljnoj cijeni može preuzeti čak četiri eIzdanja: Fratelli tutti. Enciklika o bratstvu i socijalnom prijateljstvu (D-187) (Papa Franjo), Pismo supružnicima. Prigodom Godine »Obitelj Amoris laetitita« (D-193) (Papa Franjo), Ljubljena Amazonija Querida Amazonia / Biskupska sinoda posebna sinoda za panamazonijsko područje, Amazonija: novi putevi za Crkvu i cjelovitu ekologiju. Završni dokument (D-186) (Papa Franjo i Biskupska sinoda) te »Muško i žensko stvori ih«. Za put dijaloga o pitanju roda u odgoju (D-185) (Papa Franjo).

Interaktivni udžbenici za katolički vjeronauk i ePeriodika

U aplikaciji eKS mogu se pronaći i jednostavni, funkcionalni i suvremeni digitalni udžbenici za katolički vjeronauk, obogaćeni višemedijskim sadržajima, koji nude dinamičko predočavanje informacija u različitim oblicima – animacije, kvizovi, videozapisi i zvučni zapisi, galerije slika i zadatci za ponavljanje.

Osim udžbenika, dio periodike Kršćanske sadašnjosti također je dostupan u eIzdanju: eKana i eSlužba riječi.

komplet teoloska promisljanja eknjiga

 

komplet osluskujuci bozju rijec eknjiga

 

ekomplet dokumenti pape franje eknjiga

Radio Marija

03:30 Kroz stoljeća Crkve - tema: sv. Majka Terezija; ur.: dr. sc. p. Ivica Musa; vod.: Andrej Paulus
04:15 Glazba
04:30 Povijesni i kulturni spomenici u gradu Zagrebu - tema: Spomenici kulture koje nam je ostavio u baštinu zagrebački biskup Maksimilijan Vrhovac; ur. i vod.: dr. sc. Agneza Szabo
05:15 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Velika devetnica u čast sluge Božjega o. Ante Gabrića u kolovozu

VELIKA DEVETNICA SLUGI BOŽJEM OCU ANTI GABRIĆU »OD ZEMALJSKOGA DO NEBESKOG ROĐENDANA« Sedma devetnica od 20. do 28. kolovoza 2024.   UVOD Na vrhuncu smo...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2024
P U S Č P S N
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.